För att din produktion ska fungera smärtfritt är det viktigt att du underhåller både verkstad och industrimaskiner med jämna mellanrum. Med underhåll slipper du oroa dig för onödiga stopp, något som i sin tur gör att du går miste om viktig produktionstid.

Precis som din bil eller husvagn behöver transportstyling behöver även dina industrimaskiner ses över. Hos Transportstyling.se hittar du alla tillbehör och all utrustning som du kan tänkas behöva för ditt fordon – oavsett om det är en vanlig personbil eller en större lastbil. Du kan även beställa med hemleverans, så att du får dina produkter till dörren. När du ska underhålla industrimaskiner behöver du dock andra lösningar. Här berättar vi exakt vilket underhåll som är viktigt att satsa på för att undvika driftstopp.

Bästa tipsen för underhåll av industrimaskiner

Har du aldrig rengjort dina industrimaskiner tidigare är det verkligen hög tid.

1. Grundlig rengöring av både maskiner och verktyg förhindrar att smuts och damm kan orsaka stopp eller skador på dina maskiner. Se till att du använder dig av rätt typ av rengöringsmedel och utrustning, där industritvättmedel och en kompressor är bra alternativ.

2. I samband med att du rengör maskinerna kan du även passa på att smörja in dem. Med en ordentlig smörjning undviker du slitage och friktion som kan göra att dina maskiner går sönder i förtid. Se till att du inte använder för mycket eller för lite och att du väljer ett smörjmedel som är anpassat för maskinerna.

3. Ha gärna ett lager med reservdelar på plats så att du enkelt kan byta ut delar som börjar bli slitna. Genom att alltid hålla maskinen i toppskick förebygger du de vanligaste orsakerna till driftstopp.